24 Ιανουαρίου 2007

Ξένε μου, καλωσόρισες....... .

9 Φεβρουαρίου Πολιτιστικό Κέντρο «Ελληνικός Κόσμος»{Πειραιώς 254}.
Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου , η μπάντα του , και η Μάρθα Φριτζήλα συμπράττουν με δύο πολυφωνικά συγκροτήματα από τα Βαλκάνια , δηλαδή τους «Λοτ κουρμπέτι»{δάκρυα μεταναστών} από την Αλβανία και τους «Ροντάμα» από την Βουλγαρία.
Δύο οι λόγοι για να συμμετάσχουμε , πρώτον η γοητεία της συνάντησης μουσικών από την πολύπαθη κατά καιρούς Βαλκανική Χερσόνησο και δεύτερον και κυριοτέρον τα έσοδα από αυτή την μια και μοναδική εμφάνιση θα διατεθούν για το Στέκι Μεταναστών .
Η είσοδος κοστίζει μόλις 10 ευρώ.
Μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα είναι η χώρα της φιλοξενίας {Ξένιος Ζευς}, αυτή η φιλοξενία την συναντάμε όπου και αν πάμε στα χωριά και στα λαγκάδια σε όποιο σπίτι στην επαρχία κι αν χτυπήσουμε την πόρτα .
Αυτή την φιλοξενία ας την κάνουμε ιδεολογία , κίνημα για τους συνάνθρωπούς μας που την έχουνε ανάγκη αλλά και γιατί είναι ωραίο να μοιράζεσαι ότι και εάν έχεις , ακόμη και ένα τραγούδι …… κυρίως όμως ένα καλό λόγο.

Θυμήθηκα ..Ομήρου Οδύσσεια ,ραψωδία α στίχοι 139 και 140 , ο Τηλέμαχος υποδέχεται τον Ξένο στον οποίο έχει μεταμφιεστεί η Θεά Αθηνά [από ανέκαθεν η εξουσία άλλαζε πρόσωπά, ποτέ στόχους όμως] :
«Ξένε μου, καλωσόρισες, έλα να σε φιλέψουμε,
κι αφού το δείπνο μας χορτάσεις , τότε μας λες το λόγο της επίσκεψής σου.»

Ο ....Μαραδό να βάλει το χέρι του!

3 σχόλια:

coolplatanos είπε...

Αν πας θύμησέ το και σε μένα, αν και θα προσπαθήσω να το θυμηθώ και μόνη μου.

coolplatanos είπε...

Σου έχω στείλει email, κύτταξε το "κουτί" σου

coolplatanos είπε...

Καλημερούδια Μαραδό!
Σήμερα έχω ξυπνήσει με κέφια! Κσίτοι γηραλαία φοράδα νιώθω σαν νιογέννητο πουλάρι που θα ήθελε να βγει στη λιακάδα και να τρέξει. Οχι και τόσο ποιητική η έκφραση μου πιθανόν, αλλά δεν μπορώ να το εκφράσω καλύτερα.
Μου ήρθε μία επιπλέον σύνδεση με toxeri. Το μακρύ-μακρύ μου χέρι φτάνει μέσα στο πανέρι... Καραγκιόζης γαρ... Ξανά καλημέρα