27 Ιανουαρίου 2007

Γάργαρον, Διαυγές και Κρυσταλλώδες.


Eρευνητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Αιγαίου ανίχνευσαν τριχαλομεθάνια και άλλες επικίνδυνες ενώσεις στο πόσιμο νερό των 19 ελληνικών πόλεων από τις 20 που μετείχαν στο πρόγραμμα.
Αυτές τις ημέρες πραγματοποιείται η τελική δειγματοληψία στις 20 ελληνικές πόλεις και τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τον ερχόμενο Απρίλιο Oι κάτοικοι της Πάτρας είναι οι τυχεροί, αφού στο δικό τους νερό δεν ανιχνεύθηκε κανένα παραπροϊόν του χλωρίου.
Πολλές μελέτες στο παρελθόν έχουν συνδέσει την κατανάλωση χλωριωμένου νερού με τον καρκίνο του εντέρου, την αρτηριοσκλήρωση, προβλήματα στην καρδιά, την άνοια κ.ά.Oρισμένες μάλιστα έδειξαν ότι ακόμα και η εισπνοή των συγκεκριμένων ουσιών -π.χ. σε κλειστές πισίνες- προκαλεί προβλήματα σε άτομα με άσθμα, καθώς τα τριχαλομεθάνια, τα τριαλογομεθάνια (όπως το χλωροφόρμιο) και άλλες ενώσεις εισέρχονται στον οργανισμό, είτε μέσω του δέρματος είτε με εισπνοές.[πηγή είδησης και οχι νερού www.in.gr]
Η Ε .Υ. Δ. Α. Π . εν τω μεταξύ ζήτησε αύξηση των τιμολογίων της κατά 3% .
Απολύτως φυσιολογική η κίνηση της εταιρείας και κατεπέκταση της κυβέρνησης αφού και καθαρό νερό πίνουμε και το σύστημα ύδρευσης είναι σύγχρονο……Θα έλεγα μάλιστα, πως θα μπορούσε η αύξηση να είναι μεγαλύτερη, ενώ και ένα καλό πρίμ θα έπρεπε να λάβουν οι αρμόδιοι διευθυντάδες ….όσο για την κυβέρνηση μπράβο και ξανά μπράβο για την πρόταση αναθεώρησης του άρθρου 24 του συντάγματος .
Τι να τα κάνουμε τα δάση …………………………μήπως για να κρατάν τα νερά της βροχής;

1 σχόλιο:

coolplatanos είπε...

Μου άρεσε αυτό το: "Πηγή είδησης και όχι νερού"... Ναι, με όσα κάνουμε κάποτε φοβάμαι πως θα διψάσουμε, καθώς μάλιστα κατά πώς λένε οι επόμενες συγκρούσεις θα είναι για το νερό. Ομως μωρέ Μαραδό στο έχω ξαναπεί, παρόλο που όλα φαίνονται μαύρα εγώ αισιοδοξώ. Κάτι μου λέει πως τα πράγματα θα φτιάξουν. Δεν ξέρω αν θα ζω για να το δω, αλλά νιώθω πως είναι αληθινό όσο κι αν ακούγεται τρελό και μεταφυσικό αυτό. Προς το παρόν όμως καλά θα ήταν να βρουν κανέναν άλλο τρόπο να απολυμαίνουν το νερό γιατί κι ο καρκίνος του στομάχου καλά κρατεί...