05 Μαρτίου 2007

Μαιμού ...Κράτος



















Κοινωνικά ευαίσθητο...το Κράτος

H ρύθμιση των χρεών των ΠΑΕ είναι ένα θέμα που απασχολεί την Πολιτεία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι προσανατολίζεται να δώσει τη δυνατότητα σε όσες ομάδες έχουν οφειλές, να καταβάλουν σε δόσεις τα χρέη τους χωρίς τις προσαυξήσεις. Μια προοπτική που ακούγεται ευχάριστα απ’ τους ιθύνοντες των ομάδων. Για το θέμα των χρεών ρωτήθηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, μετά το τέλος της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου: «Η μελέτη του θέματος είναι σε εξέλιξη. Εχουμε συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία για τα επιμέρους χρέη των ομάδων, των τριών Εθνικών Κατηγοριών. Σύντομα θα υπάρξει η δική μας προσέγγιση, που δε θα είναι φωτογραφική, αλλά συνολική», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ορφανός. Η Συνάντηση Πρωθυπουργού Υπουργού την Τετάρτη 28/02 είχε σαν βασικό θέμα την βία στα γήπεδα η οποία θα παταχθεί όπως και να έχει μετα απο την εντολή του Πρωθυπουργού .(σσσσσσσσσσσ....)




Αμείληκτο με τα λαμόγια ...το Κράτος

1000 ευρώ πρόστιμο επέβαλε το Ελληνικό κράτος στον συνταξιούχο αγρότη κ. Νίκο Στραβάκο,81 χρονών απο την Ραψάνη όταν ΑΝΔΡΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ τον έπιασαν το καλοκαίρι να πουλάει σε μια άκρη της Εθνικής ,κάπου στα Τέμπη ,σύκα που μάζεψε απο τις δύο Συκιές του που έχει στο χωράφι του.
Δεν είχε να δώσει εφάπαξ το πρόστιμο και ζήτησε απο τους αρμόδιους να του κρατούν 20 εως 50 ευρώ απο την σύνταξή του ύψους 180 !
Και όταν τον ρώτησε ο Γιώργος Παπαδάκης στο Καλημέρα Ελλάδα στον Αντέννα πως θα ζεί ,αυτός απάντησε ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΣΥΚΑ ΜΟΥ
(απο την στήλη του Χρήστου Μιχαηλήδη ''ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΕΙΑ" στην Ελευθεροτυπία του Σαββάτου 3/4)

2 σχόλια:

coolplatanos είπε...

Αυτούς που κλέβουν λίγα λεπτά τους τιμωρεί ο νόμος, αυτοί που μας κλέβουν όλους φτιάχνουν τους νόμους...

Ανώνυμος είπε...

Την ευαισθησια του κρατους απεναντι στις ποδοσφαιρκες ομαδες την ξερουμε καλα,,,
Ενα θα σου πω,πριν 4 μερες παρ ολιγον να μου κατασχεσουν οτι ειχα κ δεν ειχα για κατι ψιλα που δεν ειχα δωσει στην εφορια...