04 Μαρτίου 2007

Ο κάθε Πλανητάρχης και το Τέρας









Ο Πλανητάρχης έχει αναλάβει το δύσκολο έργο να σώσει κόσμο και κοσμάκι στα διάφορα σημεία του Πλανήτη απο "δικτάτορες"( Πραγματικούς η Βαφτισμένους ,δεν έχει και τόσο σημασία) στέλνοντας τους μισθοφόρους του κατά τόπους να εδραιώσουν την Δημοκρατία .Ψάχνει τον εχθρό των ΗΠΑ οπουδήποτε εκτός απο κεί που πραγματικά είναι.
35 εκατ. Aμερικανοί ζουν σε καθεστώς πείνας, είχε ανακοινώσει το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ πριν 3 μήνες .
Μια νέα στατιστική έρευνα για τη φτώχεια που είδε το φως της δημοσιότητας αποκαλύπτει οτι η ψαλίδa μεταξύ φτωχών και πλουσίων έχει ανοίξει, με το ποσοστό των ανθρώπων που ζουν σε ακραία φτώχεια να έχει αυξηθεί κατά 26% μέσα σε μόλις μία πενταετία.
Δεκαέξι εκατομμύρια ήταν ο αριθμός των Aμερικανών που ζουν σε ακραία φτώχεια το 2005, αριθμός-ρεκόρ τα τελευταία 32 χρόνια, σύμφωνα με την ανάλυση του εκδοτικού ομίλου McClatchy.
Tο συγκλονιστικό εδώ είναι ότι αν και το ποσοστό της συνολικής φτώχειας αυξάνεται σταθερά, η ακραία φτώχεια καλπάζει με ρυθμό αύξησης 56% μεγαλύτερο απ ό,τι το σύνολο όσων ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.
Στοιχεία σοκ , το σύνολο των φτωχών ισοδυναμεί με το 10% του πληθυσμού των HΠA, ο οποίος πρόσφατα έκοψε το νήμα των 300 εκατομμυρίων.
Στην κατηγορία της ακραίας φτώχειας συμπεριελήφθησαν οι Aμερικανοί με ετήσιο ατομικό εισόδημα κάτω των 5.000 δολαρίων και οι τετραμελείς οικογένειες με ετήσιο εισόδημα κάτω των 10.000 δολαρίων.
(πηγή:http://www.e-go.gr )
Ας σημειώσουμε και ένα ακόμη νούμερο ,το 46% των Αμερικάνων είναι εκτός υγειονομικού συστήματος ,αφού στην χώρα που κατεξοχήν κυριαρχεί η κοινωνία της αγοράς , η περίθαλψη είναι ακριβή υπόθεση.
Υ.Γ. η πείνα ποτέ δεν ήταν καλός σύμβουλος ας το έχουν υπόψιν άπαντες και απο την μια και απο την άλλη μεριά του Ατλαντικού.




παραμύθι χωρίς ήρωα !

1 σχόλιο:

coolplatanos είπε...

Η φτώχια είναι η χειρότερη μορφή βίας είχε πει κάποτε ο Γκάντι... Φαίνεται πως έχουν τη βία στο πετσί τους οι ιθύνοντες των ΗΠΑ. Κατά τα άλλα τους απασχολεί πως θα καταπολεμήσουν την τρομοκρατία... Αλλά ξεχνάνε πως η βία γεννά βία...