22 Φεβρουαρίου 2007

Ελλάδα σαν αγριόχορτο φύτρωσες και κει...

Αγόρασα ,πρίν μερικές μέρες τον καινούργιο δίσκο του Θανάση Παπακωνσταντίνου ..."Διάφανος" (κυκλοφόρησε τον Δεκέμβρη του 2006) . Ανεβαίνοντας την Εθνική οδό αργά το βράδυ του περασμένου Σαββάτου κόλλησα ... Στην Αμερική .
Εξαιρετικά τα περισσότερα τραγούδια αλλά και η μοσχαροκεφαλή !!!
(η φωτογραφία είναι απο το αρχείο στην διευθυνση http://www.koutouzis.gr που αφορά τους Έλληνες μετανάστες στην Αμερική)


Στην Αμερική
Ο τόπος που μεγάλωσα κρυφό παράπονο έχει ,που η θάλασσα δε δέχτηκε το χώμα του να βρέχει .Παρ’όλα αυτά, του ωκεανού, ξέρω το μαύρο κύμα σε πάει ίσα στο βυθό σε πάει και στην Κίνα .
Α! και στην Αμερική μαζί με τη Μαρίκα ,το Δούσια ,τον Κωστή.


Τους βλέπω μπρος στα μάτια μου μες στο παλιό βαπόρι σα στρείδια στο κατάστρωμα οι μετανάστες όλοι ,βουβές γυναίκες άλαλες που δύναμη αναβλύζουν ,παιδάκια που δεν νοιώθουνε το δρόμο που βαδίζουν .
Α! τα χρόνια τα παλιά βαριά φορτία φεύγαν για την Αμέρικα .


Του Κατσαρού ανεμίζουνε τα κατσαρά μαλλιά του , καθώς κοιτάζει αντίθετα προς την γενέτειρά του. Του φέρνει ο άνεμος στ’αυτιά τραγούδια αγαπημένα ,τα ‘παιξε στην κιθάρα του , τα έδωσε σε μένα .
Α! απ’την Αμερική μαζί με τη Μαρίκα ,το Δούσια , τον Κωστή .


Και σαν το κουρελόβαρκο αδειάσει στο λιμάνι ,θα τους στοιβάξουν στην σειρά οι ξένοι πολισμάνοι . Άλλοι θα ‘χουν τον τρόπο τους και θα ευδοκιμήσουν κι άλλοι ως πεθάνουνε τη δίψα δεν θα σβήσουν .
Α! στην Αμερική ,Ελλάδα σαν αγριόχορτο φύτρωσες και κει.

ΔΙΑΦΑΝΟ (το όνομα του Δίσκου)
Μουσική ,Στίχοι : Θανάσης Παπακωνσταντίνου .
Τραγούδι:Σωκράτης Μάλαμας.Δεν υπάρχουν σχόλια: